ריפוי בעיסוק
בית > טיפול וחינוך > ריפוי בעיסוק
ריפוי בעיסוק
ריפוי בעיסוק הוא שם כולל לתרגול מוטורי והקניית הרגלים עצמאיים בתחום המוטוריקה הגסה והעדינה
ומתמקד בתפקוד הילד ביומיום ובשיפור איכות חייו במשפחה ובקהילה. ריפוי בעיסוק מיועד למגוון של אוכלוסיות ילדים: ילדים עם עיכובים וליקויים התפתחותיים, ילדים עם קשיי קשב וריכוז וקשיי למידה וכן ילדים עם קשיים רגשיים.
מטרת ההתערבות בריפוי בעיסוק הינה קידום השתתפותו, עצמאותו ואיכות חייו של הילד בתחומי החיים השונים: בתפקודי היומיום, בלמידה, ובשעות הפנאי.
ראשיתו של התהליך הטיפולי בריפוי בעיסוק היא בהערכה של צרכי הילד במהלך ההערכה המרפאה בעיסוק אוספת מידע על תפקודו והשתתפותו של הילד בתחומי העיסוק השונים ומעריכה את עוצמותיו וקשייו בתחום המוטורי, הסנסורי, הקוגניטיבי, ההתנהגותי וכן בנוגע לכישורי ההתמודדות שלו. נערכת שיחה עם הצוות החינוכי של הילד (מורה/גננת).
לאחר תהליך ההערכה נקבעת תכנית טיפולית המותאמת לצרכי הילד וכוללת הדרכה להורים ולצוות החינוכי. במידת הצורך ניתנות המלצות לפניה להערכה של אנשי מקצוע נוספים: בדיקה של רופא התפתחותי, בדיקת שמיעה/ראייה, הערכה פסיכולוגית, אבחון של קלינאית תקשורת. בטיפול מתייחסים אל: הקניית כישורים לעצמאות יומיומית, הקנייה ושיפור מיומנויות למידה וכתיבה, שכלול יכולות המשחק של הילד והכנה לכיתה א’. ההתערבות יכולה להיעשות באופן פרטני, זוגי ולעיתים אף נערכות קבוצות טיפוליות.